Harmke Hendriks van der Schans [s-s]
Harmke Hendriks van der Schans [s-s]
Harmke Hendriks van der Schans [s-s], geboren op woensdag 04-04-1787 te Beetsterzwaag, naaister (1812), overleden op zaterdag 02-12-1815 te Lippenhuizen.

trouwt op vrijdag 10-04-1812 te Lippenhuizen, (ontbonden door overlijden op zaterdag 02-12-1815 te Lippenhuizen)
met

Hendrik Jans van der Veen [v-s], zoon van Jan Jacobs [v-s] en Trijntje Kornelis [v-s], geboren op zaterdag 29-05-1784 te Sparjebert, overleden op dinsdag 04-01-1842 te Nuis, trouwt (2) op vrijdag 15-05-1818 te Marum, (ontbonden door overlijden op dinsdag 04-01-1842 te Nuis) met Jantje Sipkes [v-s], dochter van Sipke Klasens Bolhuis [v-s] (landbouwer (1813)) en Tietje Kornelis [v-s], gedoopt op zondag 28-10-1781 te Grootegast, overleden op woensdag 12-06-1844 te Nuis.

Hendrik Jans van der Veen [v-s].
Naam.
--» Zijn naam komt uit de huwelijksacte van zijn dochter Trientje van 13-04-1843 te Marum.
Beroep.
--» Arbeider (1812-1842).
Geboorte.
--» 27-06-1784: Juni, den 27 dito een zoon van Jacobs en Trijntje Cornelis echt. op Sparnebit geboren den 29 Maij 1784 en genoemd Hendrik.
Huwelijk.
--» 10-04-1812: 4: In het jaar een duizend acht honderd en twaalf, den tienden der maand April des nademiddags ten een uren, zijn voor ons Maire Officier van den Burgerlijken Staat der Gemeente van Lippenhuizen Canton Beetsterzwaag Departement Vriesland, gecompareerd Hendrik Jans van der Veen oud zevenentwintig jaar arbeider geboren te Wijnjeterp en wonende te Wijnjeterp meerderjarige zoon van Jan Jakobs en Trijntje Kornelis in leven gewoond hebbende te Donkerbroek zijnde de vader en moeder overleden blijkens acte van Notorieteit den veertienden Maart achttienhonderd en twaalf door den vrederegter opgemaakt en door den voorzitter der Regtbank ter eerste Instantie zitting houdende te Heerenveen bekragtigd, en Harmke Hendriks van der Schans oud vier en twintig jaar naaister geboren te Beetsterzwaag en wonende te Wijnjeterp meerderjarige dochter van Hendrik Alberts van der Schans en Lijsbeth Pieters in leven gewoond hebbende te Beetsterzwaag zijnde de vader en moeder beiden overleden blijkens acte van Notorieteit den veertienden Maart achttienhonderd en twaalf door den vrederegter opgemaakt en door den voorzitter der Regtbank ter eerste Instantie zitting houdende te Heerenveen bekragtigd. Dewelke ons verzogt hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken waarvan de afkondigingen voor den hoofddeur van ons huis der Gemeente zijn geschied namelijk de eerste op den twee en twintigsten Maart agtienhonderd en twaalf en de tweede op den negenentwintigsten der maand Maart achttien honderd en twaalf telkens des middags ten twaalf uuren. Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennisse zijnde gebragt hebben wij aan hun verzoek voldoende na voorlezing van alle de vorengemelde stukken, alsmede van het zesde hoofdstuk..van den titel van het Burgerlijk wetboek tot opschrift hebbende over het Huwelijk ieder der aanstaande egtgenoten afgevraagd of zij elkander zoo wederkerig tot man en tot vrouw wilden nemen waarop door elk derzelven afzonderlijk een toestemmend antwoord zijnde gegeven verklaren wij in naam der wet dat Hendrik Jans van der Veen en Harmke Hendriks van der Schans door het huwelijk verbonden zijn. Van hetwelk wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Jan Alles van der Sluis oud vier en twintig jaar en Jakob Lutsens Buter oud zevenenveertig jaar arbeider en Luitjes Alles van der Sluis oud twee en twintig Jaar Timmerman en Teijs Pieters de Jong oud acht en vijftig jaar Arbeider alle de getuigen wonende te Hemrik verklarende de getuigen vreemd en geene Bloedverwanten te zijn van de Jonggehuwden welke deze acte nadat ook deze was voorgelezen nevens ons en de Comparanten hebbend onderteekend.
--» 15-05-1818: N° 4: In het Jaar één duizend achthonderd en Agttien op vrijdag den vijftienden Maij des avonds te zes uur, zijn voor mij Hindrik Tjebbes Schout & Officier van den Burgerlijken Staat binnen de Gemeente Marum Kwartier Groningen, Provincie Groningen, gecompareerd: Hendrik Jans van der Veen oud drie en dertig jaren volgens doopzedul afgegeven door de grietman van Opsterland, en hier aan geannexeerd, van beroep arbeider wonende te Marum, gemeente Marum, hebbende voldaan aan de loting der land Militie volgens certificaat afgegeven door den Gouverneur van de Provincie Vriesland en hier aan geannexeerd zoon van Jan Jakobs en Trijntje Kornelis, Ehelieden wonende te Wijnjeterp Provincie Vriesland, en weduwnaar van wijlen Harmke Hendriks ingevolge dood acte afgegeven door den Grietman van Opsterland en hier aan geannexeerd. En Jantje Sipkes oud zesendertig jaren ingevolge doopzedul afgegeven door de Schout en Officier van den Burgerlijken Stand der gemeente Grotegast, en hier aan geannexeerd, beroep arbeidersche wonende te Nuis gemeente Marum, dochter van Sipke Klazens en Tijtje Kornelis, beide overleden in leven ehelieden woonachtig te Grotegast, en weduwe van wijlen Lubbert Jans Dijk overleden ingevolge doodacte door ons afgegeven, en hier aan geannexeerd. Welke van mij verzocht hebben de procederen tot voltrekking van het huwelijk tusschen hunlieden voorgenomen, en waarvan de Publicatien zijn gedaan voor den Hoofdingang van het Huis der Gemeente alhier, te weten de eerste op Zondag den negenentwintigsten Maart des Jaars achttienhonderd en agttien des morgens te elf uren, en de tweede op Zondag den zesden April des Jaars achttienhonderd en agttien des voordemiddags te elf uren..Daar nu geene oppositie tegen gedacht huwelijk aan mij Schout en Officier bekend is gemaakt, zoo heb ik ter voldoening aan hun verzoek, na voorlezing van alle stukken tot dezen betrekkelijk en van het zesde Hoofddeel van den Titel van het Burgerlijk Wetboek, getiteld: "over het Huwelijk", gevraagd, zoo aan den toekomende Echtgenoot als Egade, of zij zich wederkerig wilden aannemen als Man en als Vrouw; waarop, na dat elk hunner afzonderlijk een bevestigend antwoord gegeven heeft, door mij verklaard is, gelijk geschied bij dezen, uit naam van de Wet, dat de Comparanten Hindrik Jans van der Veen en Jantje Sipkes door het Huwelijk vereenigd zijn, van al het welk wij acte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Sjoerd Bonnes Loijenga oud drieenvijftig Jaren, beroep veldwachter der gemeente Marum, Jan Smit oud agtentwintig jaren beroep schoolonderwijzer Michiel Luien van der Velde oud zesenvijftig jaren beroep landbouwer en Roelf Wolters van der Veen oud zevenenvijftig jaren beroep arbeider alle vier getuigen woonachtig te Marum gemeente Marum alle welke getuigen deze acte na duidelijke voorlezing benevens de comparaten en ons Schout en Officier hebben verteekend.
Overlijden.
--» 06-01-1842: 1842: 1: In het Jaar duisend achthonderd tweeënveertig den zesden Januarij des voordemiddags te elf uren, zijn voor ons Burgemeester ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Marum Arrondissement en Provincie Groningen, gecompareerd Roelf Jelles Reitsema oud Eenenzestig jaren van beroep arbeider, wonende te Nuis en Wolter Willems Slotema oud zevenenveertig jaren, van beroep arbeider wonende te Nuis, dewelke als naburen en bekenden van de te natemeldene overledene verklaarden, dat op den vierden dezer maand des nademiddags te vijf uren in een ongenummerde woning te Nuis is overleden Hendrik Jans van der Veen oud zevenenvijftig jaren, van beroep arbeider, wonende te Nuis, geboren te Donkerbroek, Provincie Vriesland in leven eheman van Jantje Sipkes van beroep arbeidster wonende te Nuis. Zoo is hier van deze acte opgemaakt, welke na voorlezing door de Comparanten en ons is onderteekend
.

Uit dit huwelijk:

 naamgeborenplaatsoverledenplaatsoudrelatiekinderen
Jan Hendriks*1812 Ureterp †1834 Nijmegen 22
Hendrik Hendriks*1815 Wijnjeterp †1815 Wijnjeterp 0


Frouck Wijgers [e-kk]
Frouck Wijgers [e-kk], geboren voor 01-1616 waarschijnlijk te Veenklooster, overleden voor 01-1632 vermoedelijk te Veenklooster.

Frouck Wijgers [e-kk].
artikel van der Land Jierb.1980 door Auke de Vries.
Op 19-1-1633 wordt er geïnventariseerd in het sterf huis van Louwerens Gerrijts. Zijn oomzegger Harmen Jacobs is mede voormond over de minderjarige kinderen. Lourens Gerrijts was eerste getrouwd met Frouck Wijgersdr, dr. v. Wijger Ritskes en Jent Bennes Meinsma en daarna met Geertien Harts, die als zijn weduwe bij de inventarisatie aanwezig was. Tot de nalatenschap behoren de helft van 4 akkers, waarvan de andere helft Harmen Jacobs met zijn vrouw toebhoort, en 4/6 part van de eendenkooi bij Veenklooster in het leegland gelegen. Verder is er een schuld aan het jongste weeskind van zijn broer Jacob Gerrijts van 707 gg 11 st 2 p, vermeerderd met rente. De inventarisatie wordt bevestigd naar waarheid, zoals gebeurd bij de doopsgezinden i.p.v. eed. Laurens was gehuwd met Frouck Wygersdr, dr. v. Wijger Ritskesz. en Jent Bennedr. Meinsma
.

trouwt voor 01-1632 vermoedelijk te Veenklooster, (ontbonden door overlijden voor 01-1632 te Veenklooster)
met

Laurens Gerryts [f-kk], zoon van Gerryt Lourents [v-kk] en Griet Jans [v-kk], geboren voor 03-1602 te Veenklooster, Doopsgezind, overleden in 01-1633 vermoedelijk te Veenklooster, trouwt (2) voor 01-1633 vermoedelijk te Veenklooster, (ontbonden door overlijden in 01-1633 te Veenklooster) met Geertien Harts [e-kk], geboren voor 01-1616 vermoedelijk te Veenklooster, overleden na 01-1633 te Veenklooster.

Laurens Gerryts [f-kk].
artikel van der Land Jierb.1980 door Auke de Vries.
Op 11 mrt 1618 zijn Gerrijt Laurens en zijn zoon Laurens Gerrijts, als bestevader, resp. oom, voormonden over de drie minderjarige kinderen weeskinderen van wijlen Jacob Gerrijtszn binnen Veenklooster.
I.v.m. het overlijden van Gerrijt Laurens wordt op 15 mrt 1620 in zijn sterfhuis te Veenklooster inventaris opgemaakt, op verzoek van de zoon Laurens Gerrijts, zowel voor zichzelf als in zijn kwaliteit van geauthoriseerde curator over de kinderen van zijn overleden broer Jacob Gerrijts bij Hil Isbrandtsdr. Mede is aanwezig de stiefvader van bedoelde kinderen, Willem Sippeszzn. Als eigendom van de overledene wordt genoemd een akker land op het Oost van Veenklooster, reeds in zijn bezit van zijn huwelijk met griet Jansdr. Verder heeft hij het gebruik van de genoemde eendenkooi en het daaromheen staand geboomte: de huur loopt nog achtjaren jaartallen overeenkomstig de resolutie van het Landschap (prov. bestuur) over de kloosterlanden te Veenklooster. De kooi komt voor op de Schotanuskaart. Tot de levende have behoren een merrie, een hengst, een merrieveulen, een koe en een bollehokkelingh. Onder de inboedel staan vermeld een zadel, een toom, een rapier, een belagen wagen en een slede. Diverse geldswaardige stukken met een totaalwaarde van 450 gg (van 28 st.) worden vermeld. Een kort tevoren voor 31 daalders verkochte merrie is nog niet betaald. Een aantal vorderingen op de overledene in diens kwaliteit van voormonder over zijn kleindochter Sjiuke Bootedr zijn opgenomen. Onder het zgn gerede gelds worden genoemd: een derde part van een portugalijser, te waarde van omtrente 14 carg, vijf dubbele spaanse pistoletten, ieder ter waarde van 7 stuivers, 12 penningen ; een oude rosenobel ter waarde van 9 st. ; een dubbele dukaat ter waarde van 8 st, 4 p. ; een gouden sitter ter waarde van 6 st. ; een spaanse daalder. Aan pasmunt zijn er 39 st. en 8 p, waarnaast apart worden vermeld 13 stuivers aan oud zilvergeld en 19 carg plus 15 st. Als uitschuld wordt vermeld dat de weduwe overeenkomstig de huwelijksbelofte toekomt eenhonderd daalders.
Eind febr. 1628 wendt Harmen Jacobs, geassisteerd door zijn stiefvader Willem Sippes en zijn oom Laurens Gerrijts, zich tot het gerecht van Kollumerland om veniam aetatis (meerderjarigverklaring). ; Hij verklaart dat hij blijkens een aantekening van zijn vader Jacob Gerrijts is geboren op 28 febr. 1604 (dus nog geen 25 jaar oud is), maar toch met zijn curatoren wil afrekenen, mede omdat hij in het huwelijk is getreden met Aeffke Syrcx.
Op 1 maart 1628 verklaren Laurens Gerrijts en Willem Sippes, beiden te Veenklooster, dat Harmen in hun beider nabuurschap heeft geleefd, als een goed verstandig en bekwaam jongman, en dat hij, tot zijn 25e jaar gekomen, zich in echte staat begeven heeft met hun ,,nabuursche Aeff Sircx, wed. ; Buwe Buwes. ; Op 1 april d.a.v. wordt hem veniam aetatis verleend.
Op 19-1-1633 wordt er geïnventariseerd in het sterf huis van Louwerens Gerrijts. Zijn oomzegger Harmen Jacobs is mede voormond over de minderjarige kinderen. Lourens Gerrijts was eerste getrouwd met Frouck Wijgersdr, dr. v. Wijger Ritskes en Jent Bennes Meinsma en daarna met Geertien Harts, die als zijn weduwe bij de inventarisatie aanwezig was. Tot de nalatenschap behoren de helft van 4 akkers, waarvan de andere helft Harmen Jacobs met zijn vrouw toebhoort, en 4/6 part van de eendenkooi bij Veenklooster in het leegland gelegen. Verder is er een schuld aan het jongste weeskind van zijn broer Jacob Gerrijts van 707 gg 11 st 2 p, vermeerderd met rente. De inventarisatie wordt bevestigd naar waarheid, zoals gebeurd bij de doopsgezinden i.p.v. eed. Laurens was gehuwd met Frouck Wygersdr, dr. v. Wijger Ritskesz. en Jent Bennedr. Meinsma
.


Trijntje Kornelis [v-s]
Trijntje Kornelis [v-s], geboren voor 05-1755 --» Litse Himmel geeft als doopdatum 14-12-1743 te Duurswoude.
(bron: http://forumtresoar.nl/viewtopic.php?f=3&t=6017)
vermoedelijk te Duurswoude, overleden op woensdag 18-09-1811 --» Haar overlijdensdatum komt uit de huwelijksbijlage van haar zoon Hendrik van 10-04-1812 te Lippenhuizen te Wijnjeterp.

trouwt op zondag 05-05-1771 te Duurswoude, (ontbonden door overlijden op zondag 08-02-1807 te Donkerbroek)
met

Jan Jacobs [v-s], zoon van Jakob Lammerts [v-s] en Klaaske [v-s], geboren voor 05-1755 te Donkerbroek, overleden op zondag 08-02-1807 --» Zijn overlijdensdatum komt uit de huwelijksbijlage van zijn zoon Hendrik van 10-04-1812 te Lippenhuizen te Donkerbroek.

Uit dit huwelijk:

 naamgeborenplaatsoverledenplaatsoudrelatiekinderen
Jacob Jans*1772 Donkerbroek †1855 Donkerbroek 82
Jebbegien Jans*1775 Donkerbroek †1839 Kloosterveen 63
Kornelis Jans*1775 Donkerbroek †1834 Wijnjeterp 59
Trijntien*1777 Donkerbroek †1821 Wijnjeterp 43
Hendrik Jans*1784 Sparjebert †1842 Nuis 57
Remmelt Jans*1790 Wijnjeterp †1865 Norg 74


Jan Jacobs [v-s]
Jan Jacobs [v-s], geboren voor 05-1755 te Donkerbroek, overleden op zondag 08-02-1807 --» Zijn overlijdensdatum komt uit de huwelijksbijlage van zijn zoon Hendrik van 10-04-1812 te Lippenhuizen te Donkerbroek.

trouwt op zondag 05-05-1771 te Duurswoude, (ontbonden door overlijden op zondag 08-02-1807 te Donkerbroek)
met

Trijntje Kornelis [v-s], dochter van Kornelis Annes [v-s] (arbeider) en Gebbigjen Remmelts [v-s], geboren voor 05-1755 --» Litse Himmel geeft als doopdatum 14-12-1743 te Duurswoude.
(bron: http://forumtresoar.nl/viewtopic.php?f=3&t=6017)
vermoedelijk te Duurswoude, overleden op woensdag 18-09-1811 --» Haar overlijdensdatum komt uit de huwelijksbijlage van haar zoon Hendrik van 10-04-1812 te Lippenhuizen te Wijnjeterp.

Uit dit huwelijk:

 naamgeborenplaatsoverledenplaatsoudrelatiekinderen
Jacob Jans*1772 Donkerbroek †1855 Donkerbroek 82
Jebbegien Jans*1775 Donkerbroek †1839 Kloosterveen 63
Kornelis Jans*1775 Donkerbroek †1834 Wijnjeterp 59
Trijntien*1777 Donkerbroek †1821 Wijnjeterp 43
Hendrik Jans*1784 Sparjebert †1842 Nuis 57
Remmelt Jans*1790 Wijnjeterp †1865 Norg 74


Doeke Isebrands
Doeke Isebrands [f-w], gedoopt op zondag 28-10-1725 te Godlinze, overleden na 02-1768 vermoedelijk te Godlinze.

Doeke Isebrands [f-w].
--» 09-03-1759: Huwelijkscontract tussen Pieter Riewerts en Grietje Jacobs. Aan bruidegomszijde: Loert Rieuwerts (broer), Derk Rieuwerts (broer), Epke Hindriks (aangetrouwde zuster), Claes Jacobs (zwager), Jantje Rieuwerts (volle zuster), Enne Jans (aangetrouwde oom), Pieter Jans (olde zwager en voormond), Jacob Derks (voogd), Jan Gerlofs (voogd). Aan bruidszijde: Jacob Tonnis (vader), Lijsabeth IJsebrants (moeder), Doeke IJsbrants (oom), Jan Ebels (aangetrouwde oom en wedman), Jantje IJsebrants (volle moeij), Claes IJsebrants (oom), Geeske Tonnis (aangetrouwde moeij), Luijtjen IJsebrants (oom), Obbe Tonnis (halve oom).
(bron: Alle Groningers ; http://www.allegroningers.nl/personen/weergave/akte/layout/default/id/fe077d53-7398-4cee-f952-110894d823ec/q/persoon_achternaam_t_0/ja?o?s*/q/persoon_voornaam_t_0/cl*s/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_rol_s_1/0/q/periode/1745~1960).
--» 21-07-1763: Huwelijkscontract tussen Heine Jans en Lijzabeth Isebrands. Aan bruidegomszijde: Jan Jansen (broer), Jan Eises (zwager, e.v. Klaaske Jans), Klaaske Jans (zuster), Anje Jans (halfzuster). Aan bruidszijde: Pieter Riewerts (schoonzoon), Grietje Jacobs (dochter, e.v. Pieter Riewerts), Ida Jacobs (dochter), Jan Tonnis (voormond over bruids onmondige kinderen bij Jacob Tonnis), Jan Ebels (sibbe), Claas Lamberts (vreemde voogd), Jantje Isebrands (zuster), Claas Isebrands (broer, e.v. Geeske Tonnis), Geeske Tonnis (aangetrouwde zuster), Doeke Isebrands (broer), Obbe Tonnis (halfbroer van bruids overleden eheman Jacob Tonnis).
(bron: Alle Groningers ; http://www.allegroningers.nl/personen/weergave/akte/layout/default/id/0a15a1d3-1bb4-0b62-fd41-c5fa31d78663/q/persoon_achternaam_t_0/i*bran*/q/persoon_voornaam_t_0/?la*/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_rol_s_1/0).
--» 16-06-1766: Huwelijkscontract tussen Pieter Wolters en Trijntjen Tomas. Aan bruidegomszijde: Arend Wolters (broer, e.v. Annigjen Jurjens), Annigjen Jurjens (aangetrouwde zuster), Tamme Jans (zwager, e.v. Menje Wolters), Menje Wolters (zuster), Sijbold Sikkes (zwager, e.v. Tietje Wolters), Tietje Wolters (zuster), Doeke IJsebrands (zwager, e.v. Geertruida Wolters), Geertruida Wolters (zuster), Grietje Wolters (zuster), Claas Doekes (zwager, e.v. Trijntjen Wolters), Trijntjen Wolters (zuster). Aan bruidszijde: Tomas Jans (vader), Bieltje van der Tuik (stiefmoeder), Jan Thomas (broer, e.v. Grietje Hindriks), Grietje Hindriks (aangetrouwde zuster), Pieter Thomas (broer), Ebel Thomas (broer).
(bron: Alle Groningers, http://www.allegroningers.nl/personen/weergave/akte/layout/default/id/1cb19e0d-e320-73bc-e90d-173241b36d6a/q/persoon_achternaam_t_0/wolt*/q/persoon_voornaam_t_0/t*/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_achternaam_t_1/si*/q/persoon_voornaam_t_1/si*/q/persoon_rol_s_1/0)
.

trouwt op zondag 10-10-1762 te Godlinze
met

Getruida Wolters [e-w], geboren op vrijdag 06-01-1730 te Krewerd, overleden na 02-1768 vermoedelijk te Godlinze.

Getruida Wolters [e-w].
--» 16-06-1766: Huwelijkscontract tussen Pieter Wolters en Trijntjen Tomas. Aan bruidegomszijde: Arend Wolters (broer, e.v. Annigjen Jurjens), Annigjen Jurjens (aangetrouwde zuster), Tamme Jans (zwager, e.v. Menje Wolters), Menje Wolters (zuster), Sijbold Sikkes (zwager, e.v. Tietje Wolters), Tietje Wolters (zuster), Doeke IJsebrands (zwager, e.v. Geertruida Wolters), Geertruida Wolters (zuster), Grietje Wolters (zuster), Claas Doekes (zwager, e.v. Trijntjen Wolters), Trijntjen Wolters (zuster). Aan bruidszijde: Tomas Jans (vader), Bieltje van der Tuik (stiefmoeder), Jan Thomas (broer, e.v. Grietje Hindriks), Grietje Hindriks (aangetrouwde zuster), Pieter Thomas (broer), Ebel Thomas (broer).
(bron: Alle Groningers, http://www.allegroningers.nl/personen/weergave/akte/layout/default/id/1cb19e0d-e320-73bc-e90d-173241b36d6a/q/persoon_achternaam_t_0/wolt*/q/persoon_voornaam_t_0/t*/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_achternaam_t_1/si*/q/persoon_voornaam_t_1/si*/q/persoon_rol_s_1/0).
--» 18-09-1789: Huwelijkscontract tussen Arent Wolthers en Aafke Udes. Aan bruidegomszijde: Pieter Wolthers (broer), Jan Reinders (zwager), Geertruid Wolthers (zuster), Claas Doekes (zwager), Trijntje Wolthers (zuster), Siijbold Sickes (zwager), Pietje Wolthers (zuster), Grietje Wolthers (zuster, e.v. Remme Arents), Remme Arents (zwager). Aan bruidszijde: Jacob Jacobs (zwager), Trijntje Udes (zuster), Martjen Alberts (halfzuster).
(bron: Alle Groningers, http://www.allegroningers.nl/personen/weergave/akte/layout/default/id/02f3e629-7e3e-ca59-6123-c479eaf3b2a7/q/persoon_achternaam_t_0/wolt*/q/persoon_voornaam_t_0/t*/q/persoon_rol_s_0/0/q/persoon_achternaam_t_1/si*/q/persoon_voornaam_t_1/si*/q/persoon_rol_s_1/0)
.